Marokkansk kyllinggryte med bulgur, mandler og raita
20-30

Marokkansk kyllinggryte med bulgur, mandler og raita

Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • mandler,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Marokkansk kyllinggryte

honning
Honning
1 pakke
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
⅓ pakke
rødløk
Rødløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Vann
4 dl

Bulgur med tranebær

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke
tranebær
Tranebær
1 pakke

Topping

mandelskiver
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
½–1 pakke
raita
Raita (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 897 kcal
  • Fett 49 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne mandelskivene i en tørr og middels varm stekepanne, til de får litt farge. Om du har en sitron liggende, passer det godt å presse litt sitronsaft over retten. Vend gjerne inn 1 ss smør i bulguren for ekstra god smak.

  1. Marokkansk kyllinggryte, forberedelse: Bland honningen, 2 ss olivenolje, det tyrkiske krydderet og ⅓ av pakken med chilikrydderet til en krydderolje i en skål. Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. 
  2. Marokkansk kyllinggryte: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, løken og gulrøttene i 2 minutter. Tilsett krydderoljen og tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter.   
  3. Marokkansk kyllinggryte, fortsettelse: Ha i buljongen og 4 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk på middels lav varme i 15 minutter. Rør om underveis, så gryten ikke svir seg. Ta av lokket, og kok gryten uten lokk i 5 minutter til. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chilikrydder. 
  4. Bulgur med tranebær: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men tilsett resten av det tyrkiske krydderet i kokevannet. Vend inn tranebærene når bulguren er ferdigkokt.
  5. Topping: Topp retten med mandelskivene og raitaen.
  6. God middag!