Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus med bulgur og tomat- og løksalat
20-30
Laktosefri

Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus med bulgur og tomat- og løksalat

Med denne retten kan du drømme deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt middelhavet. En autentisk matopplevelse.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete

Basisvarer

  • salt
  • olivenolje
  • pepper
  • olje
  • sukker

Tyrkisk køfte

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
panering
Panering
½ pakke
ajvar
Ajvar
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
Salt
½ ts

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke

Tomatsalat

rødløk
Rødløk
½ stk
tomater
Tomater
2 stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
sitron
Sitron
1 stk
Salt
½ ts
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 720 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Køfte er en tyrkisk variant av kjøttboller, som ofte inneholder hvitløk og friske urter. Du kan legge dem på et stekebrett med bakepapir og steke dem i ovnen ved 220 grader i omtrent 10 minutter.

  1. Tyrkisk køfte: Skyll persillen, og finhakk stilkene og bladene hver for seg.  Bland sammen de finhakkede persillestilkene, kjøttdeigen, ½ ts salt, det tyrkiske krydderet og paneringen til en jevn deig i en bolle. Form deigen til litt store kjøttboller, og klem dem litt flate (se tips).
  2. Tyrkisk køfte, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 8–10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn ajvarsausen og de hakkede tomatene, og kok opp. Sett ned varmen til middels varme, og la kjøttbollene trekke i sausen i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
  3. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet.
  4. Tomatsalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver med en kniv eller mandolin. Legg rødløken i en sil, og vend inn ½ ts salt. La rødløken trekke i saltet i 5 minutter, og skyll den i kaldt vann. Kutt tomatene i terninger. Bland sammen rødløken, tomatene, persillebladene, 1 ss olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.
  5. Vel bekomme!