Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- mandler,
- cashewnøtter,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Raita
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Mynte
½ pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Honning
½ pakke
Tikka masalagryte
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kyllingfilet
300 g
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1½ dl
Tilbehør
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
1 pakke
Mynte
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 808 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist mandelskivene i en tørr stekepanne på middels høy varme i et par minutter, til de blir gyllen, for ekstra smak og krønsj.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Raita: Skyll og kutt agurken i terninger. Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Skyll og finhakk hele mynten. Ha agurken, rødløken, hvitløken og halvparten av mynten i en skål, og bland inn yoghurten. Smak til med honningen og litt salt.
- Tikka masalagryte: Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og kutt paprikaen i terninger. Kutt kyllingen i omtrent fire biter per filet.
- Tikka masala gryte, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt. Tilsett hvitløken og ingefæren. La det steke videre i omtrent 1 minutt. Rør inn tikka masala-pasten. Tilsett 1½ dl vann, hønsebuljongen og kokoskremen. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Tilsett paprikaen det siste minuttet av koketiden. Smak til med salt.
- Tilbehør: Server tikka masalagryten med risen og raitaen. Topp med mandelskivene og resten av mynten.