Kylling tikka masala med raita, mynte og mandelflak
25-35
Glutenfri

Kylling tikka masala med raita, mynte og mandelflak

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mandler,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Raita

agurk
Agurk
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
mynte
Mynte
½ pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
honning
Honning
½ pakke

Tikka masalagryte

ingefær
Ingefær
1 bit
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
kyllingfilet
Kyllingfilet
300 g
tikka masala-paste
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
1 glass
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1½ dl

Tilbehør

mandelskiver
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
1 pakke
mynte
Mynte
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 808 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist mandelskivene i en tørr stekepanne på middels høy varme i et par minutter, til de blir gyllen, for ekstra smak og krønsj.

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Raita: Skyll og kutt agurken i terninger. Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Skyll og finhakk hele mynten. Ha agurken, rødløken, hvitløken og halvparten av mynten i en skål, og bland inn yoghurten. Smak til med honningen og litt salt.
  3. Tikka masalagryte: Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og kutt paprikaen i terninger. Kutt kyllingen i omtrent fire biter per filet. 
  4. Tikka masala gryte, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt. Tilsett hvitløken og ingefæren. La det steke videre i omtrent 1 minutt. Rør inn tikka masala-pasten. Tilsett 1½ dl vann, hønsebuljongen og kokoskremen. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Tilsett paprikaen det siste minuttet av koketiden. Smak til med salt.  
  5. Tilbehør: Server tikka masalagryten med risen og raitaen. Topp med mandelskivene og resten av mynten.