Spøkelsesøyner i radioaktiv saus med lykkekuler, jordepler og heksefingre
25-35
Glutenfri

Spøkelsesøyner i radioaktiv saus med lykkekuler, jordepler og heksefingre

Eller fiskeboller i hvit karrisaus med erter, poteter og gulrøtter, da. Dette er en gammel, god hverdagshelt, en favoritt hos både barn og voksne.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper

Ovnsbakte heksefingre

gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Kokte jordepler

småpoteter
Småpoteter
300 g

Spøkelsesøyner i radioaktiv saus med lykkekuler

fiskeboller i hvit saus
Fiskeboller i hvit saus (Fisk, Melk, Laktose)
700 g
karri
Karri
½–1 pakke
grønne erter
Grønne erter
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 688 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du ikke "radioaktiv" saus, trenger du ikke å ha karrikrydderet i sausen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte heksefingre: Skrell og kutt gulrøttene i spisse staver til heksefingre. Fordel heksefingrene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek heksefingrene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne, møre og passe skumle.
  3. Kokte jordepler: Kok jordeplene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  4. Spøkelsesøyner i radioaktiv saus med lykkekuler: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje og ønsket mengde karri. La det surre i 1 minutt. Hell spøkelsesøynene og sausen over i kjelen, og kok opp på middels varme under omrøring. La spøkelsesøynene småkoke i den radioaktive sausen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Smak eventuelt til med mer av karrien. Strø de grønne lykkekulene over den radioaktive sausen et par minutter før servering.  
  5. God middag!