Mumiehjerne med zombieører, klovneneser og froskeskinn i syrlig eliksir
20-30

Mumiehjerne med zombieører, klovneneser og froskeskinn i syrlig eliksir

Du visste kanskje ikke at mumiehjerne er laget av egg, potet, ost og skinke, og er stekt i panne? Noen vil kanskje kalle det omelett eller frittata!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • smør
  • hvetemel
  • salt
  • olje

Froskeskinn i syrlig eliksir

agurk
Agurk
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss

Mumiehjerne

kokte krydderpoteter
Kokte krydderpoteter
350 g
prosciutto cotto
Prosciutto cotto
1 pk
egg
Egg (Egg)
4 stk
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2 ½ dl
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g
Smør (Melk)
60 g
Hvetemel (Hvete)
4 ss
Salt
½ ts

Stekte zombieører

kantareller
Kantareller
100 g

Klovneneser

cherrytomater
Cherrytomater
250 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1030 kcal
  • Fett 57 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Froskeskinn i syrlig eliksir: Skyll og lag remser av agurken med en ostehøvel eller mandolin. Ha froskeskinnet i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik, litt salt og pepper. La froskeskinnet trekke i den syrlige eliksiren frem til servering.
  3. Mumiehjerne, forberedelse: Del de kokte potetene i skiver, og kutt skinken i tynne strimler.
  4. Mumiehjerne: Skill eggeplommene fra hvittene i hver sin skål. Smelt 60 g smør i en kjele på middels høy varme og rør inn 4 ss hvetemel og ½ ts salt. Spe med melken mens du visper, til du får en tykk saus. Ta sausen av platen og rør inn eggeplommene. Pisk eggehvittene stive og vend dem inn i sausen. 
  5. Mumiehjerne, fortsettelse: Hell eggeblandingen i en stor stekepanne. Strø over osten, og fordel potetene og skinkestrimlene over. Stek mumiehjernen i ovnen i 10–12 minutter, til den blåser seg opp og er gjennomstekt.
  6. Stekte zombieører: Rens kantarellene, og riv dem i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek zombieørene i 3–4 minutter, til de er gylne.
  7. Klovneneser. Skyll cherrytomatene. 
  8. Servering: Topp mumiehjernen med de stekte zombieørene, og server froskekinnet og klovnenesene ved siden av.