Flyvende tallerkener med nissehjerter og gulltenner, månegress og hvit lava
20-30

Flyvende tallerkener med nissehjerter og gulltenner, månegress og hvit lava

Den flyr ikke langt denne tallerkenen, av pizzabunner, pepperoni, mais og ost, men den smaker veldig godt! Topp med hvit lava, eller hvitløksdressing.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Flyvende tallerkener

rødløk
Rødløk
½ stk
maiskorn
Maiskorn
1 pakke
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
pizzasaus
Pizzasaus
½–1 pakke
revet ost
Revet ost (Melk)
1 pakke
pepperoni
Pepperoni
½–1 pakke

Månegress og hvit lava

ruccola
Ruccola
50 g
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1003 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 101 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, for et jevnere resultat. Pass på når du åpner stekeovnen og tar ut pizzaen, så den ikke flyr avgårde!

  1. Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller til høyeste temperatur.
  2. Flyvende tallerkener: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Hell av laken på maiskornene. Fordel pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør pizzasausen jevnt utover de flyvende tallerknene, og strø den revne osten over. Topp med nissehjertene og gulltennene. Stek de flyvende tallerkenene i ovnen i 6–8 minutter (se tips).
  3. Månegress og hvit lava: Skyll og tørk ruccolaen, og ha månegresset over i en skål. Smak til med olivenolje, salt og pepper, og topp de flyvende tallerkenene med månegresset og den hvite lavaen ved servering.
  4. LOLete middaghilsen!