20-30
Laktosefri
Krydderstekt kylling i grove hamburgerbrød med aioli, ovnsbakte potetstaver og paprika
Perfekt krydret lårkjøtt av kylling gjør dette til en ekstra saftig vri på hamburgeren, full av smak.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte potetstaver og red rub
Bakepotet
1 stk
Rød paprika
1 stk
Krydderstekt kylling
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Red rub-krydder
½ pakke
Smør (Melk)
½ ss
Hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Tilbehør
Ruccola
50 g
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 792 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend potetstavene i maisstivelse før du steker dem, det gjør at de blir ekstra sprø.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte potetstaver og red rub: Skyll og kutt poteten i staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg dem gjerne med litt mellomrom, så blir de litt sprø. Stek poteten i ovnen i 20–25 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Rens paprikaen, og del den i to på langs. Legg paprikaen med skinnsiden opp i en ildfast form, drypp over litt olje, og stek den i ovnen sammen med poteten de 12 siste minuttene av steketiden.
- Krydderstekt kylling: Skjær kyllingen i to. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Krydre med red rub-krydderet, salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha i ½ ss smør. La kyllingen surre i pannen til potetene er ferdig.
- Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Tilbehør: Skyll og tørk ruccolaen. Fyll hamburgerbrødene med aiolien, ruccolaen, kyllingen og den stekte paprikaen.