Pasta tricolore med kylling og ajvarsaus
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Selleri
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fusilli tricolore
1 pakke
Litt salt
Ajvarsaus
1 beger
Salt
Rødløk
½ stk
Vann
½ dl
Brokkoli
½ stk
Kyllinglårfilet
1 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du en mer kremet pastarett, ha ajvar i en liten kjele og tilsett litt fløte eller seterrømme, kok opp og ha sausen over pastaen.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta.
Skjær løk i skiver og brokkoli i små buketter. Skrell brokkolistilken og del den i staver.
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar 8–10 minutter. Når det gjenstår 4–5 minutter, ha i brokkoli. Hell av vannet og vend inn ajvarsaus. Smak til med salt og pepper.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Behold fettet på, det er der mye av smaken sitter. Varm opp en stekepanne, ha i olje og stek kyllingen på medium varme i 5–6 minutter på hver side. Ha den over på en tallerken.
Ha litt mer olje i den samme pannen som du stekte kyllingen i. Stek løken til den er lett brunet. Kok ut pannen med litt vann, bruk gjerne litt av kokevannet fra pasta og grønnsaker. Tilsett stekesjyen fra løken i pastaen sammen med ajvarsaus.
Del kyllingen i skiver og bland den i pastaen, eller server pasta og kylling hver for seg.
Server pasta tricolore med ajvarsaus og kylling.
God middag!