Soppgryte med svinestrimler, surkål og ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Gulrøtter
½ pakke
Brokkoli
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Strimlet svinekjøtt
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sjampinjong
100 g
Fløtesaus
1 pakke
Salt
Surkål
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når man steker strimlet kjøtt lønner det seg alltid å steke det i flere omganger. Pass på å ha stekepannen på høy temperatur, og ha kjøttet over på en tallerken etter hvert som det er brunet. Eventuell stekesjy som samler seg på tallerkenen er fint å ha i sausen.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til oppvarming av surkål.
Vask potetene og kutt dem i båter. Skrell gulrøttene og del dem i fire. Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og del den i biter. Ha potet og gulrot over i en ildfast form og ha på olje, salt og pepper. Bak potetbåter og gulrot i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Tilsett brokkoli når det er 10 minutter igjen av steketiden. Vend om underveis for en jevnere steking.
Fjern eventuelle jordrester på soppen. Del hver sopp i to eller fire.
Varm opp en stekepanne, ha i olje og brun svinekjøttet (se tips). Ha kjøttet over på en tallerken. Ha litt mer olje i pannen og stek soppen til den er brun. Tilsett fløtesaus og kok opp. Ha svinekjøttet tilbake i pannen og kok videre i 3–4 minutter til kjøttet er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Kok surkål etter anvisning på pakken.
Server soppgryte med svinestrimler, ovnsbakte poteter og gulrot.
God middag!