Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Poteter
400–500 g
Litt salt
Hysefilet
400 g
Salt
Panko
1 pakke
Egg
1 stk
Vann
2 ss
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rødt eple
1 stk
Finsnittet hodekål
100 g
Gulrot
1 stk
Rømmekolle
1 pakke
Salt
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Alternativer til panering kan for eksempel være; kokos, cornflakes, havregryn eller finkjørt knekkebrød. Du kan brune fiskebitene i stekepanne og bake dem ferdig i ovnen. Forvarm ovnen på 180 grader varmluft, og bak i ca 5–10 minutter. Steketiden avhenger på størrelsen eller tykkelsen på fiskebitene og tiden de har fått i stekepannen først.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Del fisken i jevne stykker og krydre stykkene med salt og pepper.
Knekk egg i en skål og visp det sammen med en gaffel. Ha panko i en dyp tallerken. Vend fiskestykkene først i egg og deretter i panko. Legg fiskebitene til side mens du starter på råkostsalaten.
Riv eple og gulrot. Bland kålen sammen med de revne grønnsakene og tilsett rømmekolle. Smak til med salt og pepper. Du kan eventuelt servere rømmekollen ved siden av i stedet for sammen med råkosten.
Forvarm en stekepanne til medium varme og ha i olje. Stek de panerte fiskebitene til de er gylne på alle sider. Det tar omtrent 5–8 minutter (se tips).
Server panert hysefilet med kokte poteter, råkostsalat og sitronbåter.
Potet: 150g
Fisk: 150 g
Råkostsalat
Energiinnhold: 450 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!