Fiskekaker med gulrotpuré og ertesmør

Fiskekaker med gulrotpuré og ertesmør

4.07 (461)
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Melk
    • salt
    • smør
    • soyasaus
    • vann
    Poteter
    500 g
    Fiskekaker
    480 g
    Vann
    1 dl
    Gulrot
    3 stk
    Melk
    ½ dl
    Smør
    1 ss
    Salt
    Smør
    4 ss
    Erter
    200 g
    Soyasaus
    1 ss
    Kruspersille
    ½ pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    MINI-KOKKEN: Mål opp 4 spiseskjeer med smør. Sett en kjele på plata og smelt smøret. Vær forsiktig når du står ved komfyren, her er det varmt. Ha ertene i smøret og rør forsiktig. La ertene bade i smøret i 3–4 minutter. Tilsett soyasaus. Erta berta sukkererta, sausen er ferdig!

    Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
    Sett over poteter til koking og kok dem møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
    Ha fiskekakene i en ildfast form. Tilsett vann i formen og dekk over med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen og varm fiskekakene til de er gjennomvarme. Det tar omtrent 15 minutter. Eventuelt kan du heller steke fiskekakene i en stekepanne med litt olje.
    Skrell og kutt gulrøtter i skiver. Kok gulrøttene møre. Hell av vannet og kjør sammen gulrøtter og melk med en stavmikser til du får en jevn puré. Bland inn smør og smak til med salt og pepper.
    Smelt smør og tilsett erter. La ertene trekke i smøret i 3–4 minutter. Tilsett soyasaus og hakket persille rett før servering.
    Server fiskekaker med gulrotpuré, kokte poteter og ertesmør.
    God middag!