Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Poteter
500 g
Fiskekaker
480 g
Vann
1 dl
Gulrot
3 stk
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Salt
Smør
4 ss
Erter
200 g
Soyasaus
1 ss
Kruspersille
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Mål opp 4 spiseskjeer med smør. Sett en kjele på plata og smelt smøret. Vær forsiktig når du står ved komfyren, her er det varmt. Ha ertene i smøret og rør forsiktig. La ertene bade i smøret i 3–4 minutter. Tilsett soyasaus. Erta berta sukkererta, sausen er ferdig!
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Sett over poteter til koking og kok dem møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Ha fiskekakene i en ildfast form. Tilsett vann i formen og dekk over med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen og varm fiskekakene til de er gjennomvarme. Det tar omtrent 15 minutter. Eventuelt kan du heller steke fiskekakene i en stekepanne med litt olje.
Skrell og kutt gulrøtter i skiver. Kok gulrøttene møre. Hell av vannet og kjør sammen gulrøtter og melk med en stavmikser til du får en jevn puré. Bland inn smør og smak til med salt og pepper.
Smelt smør og tilsett erter. La ertene trekke i smøret i 3–4 minutter. Tilsett soyasaus og hakket persille rett før servering.
Server fiskekaker med gulrotpuré, kokte poteter og ertesmør.
God middag!