Kylling med ovnsbakte poteter, maiskrem og sjysaus
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Kylling med ovnsbakte poteter, maiskrem og sjysaus

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Ovnsbakte grønnsaker og kylling

pastinakk
Pastinakk
1 stk
poteter
Poteter
350 g
Cajun sous vide-kyllingfilet
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g

Maiskrem

maiskorn
Maiskorn
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Sjysaus

sjysaus
Sjysaus (Melk)
1 pakke

Servering

persille
Persille
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 616 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker og kylling: Skrell og kutt pastinakken i båter på langs. Skyll og kutt potetene i to. Fordel pastinakken og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Ovnsbakte grønnsaker og kylling, fortsettelse: Stek kyllingen på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomvarm.
  4. Maiskrem: Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en liten kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  5. Sjysaus: Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
  6. Servering: Skjær kyllingen i skiver. Skyll og finhakk persillen, og strø den over grønnsakene ved servering.