20-30
Roede
Sprøpanert seifilet med ovnsbakte gulrøtter, råkostsalat, dill og epleremulade
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter og gulrøtter
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Olje
1 ts
Sprøpanert seifilet
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g
Syrlig kål- og rødløksalat
Hodekål
300 g
Rødløk
½ stk
Dill
1 bunt
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Epleremulade
Norsk eple
1 stk
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Tilbehør
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 681 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også pannesteke rødløken og hodekålen om det frister mer. Strø da dillen over retten ved servering.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter og gulrøtter: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Sprøpanert seifilet: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, til fisken er sprø.
- Syrlig kål- og rødløksalat: Skyll og kutt hodekålen i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll, rist og grovhakk dillen. Ha kålen, løken og dillen over i en salatbolle. Vend inn 1 ts sukker, saften fra den halve sitronen, salt og pepper. Smak til med mer sukker og saft fra sitronen om ønskelig.
- Epleremulade: Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland remuladen og eplet i en serveringsskål.
- Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
- God middag!
- Fisk: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 510 kcal.