30-40
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Jamaikansk jerk chicken med fullkornsris og agurk- og mangochutneysalat
En jamaikanskinspirert kyllingrett marinert i ingefær og mye godt krydder. Dette er en inspirerende rett, proppfull av smak.
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basisvarer
- sukker
- vann
- salt
Fullkornsris
Fullkornsris
125 g
Jerk chicken
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Lime
½ stk
Kyllingfilet
300 g
Sukker
½ ts
Vann
½ dl
Agurk- og mangochutneysalat
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Mangochutney
1 glass
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 612 kcal
- Fett 12 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner gjerne kyllingen over natten for enda mer smak. Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Jerk chicken-marinade: Bland sammen ønsket mengde av ingefærblandingen, urtemiksen, garam masala-krydderet, saften fra halve limen og ½ ts sukker i en skål (se tips).
- Jerk chicken: Legg kyllingen i en ildfast form, og bruk hendene til å fordele jerk chicken-marinaden på kyllingen. Krydre kyllingen med litt salt. Ha ½ dl vann i formen. Stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Agurk- og mangochutneysalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kutt agurken og tomaten i terninger. Bland grønnsakene med mangochutneyen i en salatbolle, og smak til med saft fra limen.
- Servering: Kutt resten av limen i båter. Server sjyen fra den ildfaste formen og resten av limebåtene til retten.
- Kylling: 125 g Ris: 100 g Salat: 160 g Energiinnhold: ca.440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).