Jamaikansk jerk chicken med fullkornsris og agurk- og mangochutneysalat
30-40
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Jamaikansk jerk chicken med fullkornsris og agurk- og mangochutneysalat

En jamaikanskinspirert kyllingrett marinert i ingefær og mye godt krydder. Dette er en inspirerende rett, proppfull av smak.

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • sukker
    • vann
    • salt

    Fullkornsris

    fullkornsris
    Fullkornsris
    125 g

    Jerk chicken

    finkuttet ingefær, hvitløk og chili
    Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
    ½–1 pakke
    urtemiks
    Urtemiks
    1 pakke
    garam masala
    Garam masala
    1 pakke
    lime
    Lime
    ½ stk
    kyllingfilet
    Kyllingfilet
    300 g
    Sukker
    ½ ts
    Vann
    ½ dl

    Agurk- og mangochutneysalat

    rødløk
    Rødløk
    ½ stk
    agurk
    Agurk
    1 stk
    tomat
    Tomat
    1 stk
    mangochutney
    Mangochutney
    1 glass
    lime
    Lime
    ½ stk
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 612 kcal
    • Fett 12 g
    • Karbohydrater 80 g
    • Protein 45 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Mariner gjerne kyllingen over natten for enda mer smak. Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter.

    1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
    2. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
    3. Jerk chicken-marinade: Bland sammen ønsket mengde av ingefærblandingen, urtemiksen, garam masala-krydderet, saften fra halve limen og ½ ts sukker i en skål (se tips).
    4. Jerk chicken: Legg kyllingen i en ildfast form, og bruk hendene til å fordele jerk chicken-marinaden på kyllingen. Krydre kyllingen med litt salt. Ha ½ dl vann i formen. Stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
    5. Agurk- og mangochutneysalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kutt agurken og tomaten i terninger. Bland grønnsakene med mangochutneyen i en salatbolle, og smak til med saft fra limen.
    6. Servering: Kutt resten av limen i båter. Server sjyen fra den ildfaste formen og resten av limebåtene til retten.
    1. Kylling: 125 g Ris: 100 g Salat: 160 g Energiinnhold: ca.440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).