Laktosefri
Vegetar
Pad thai med sprø tofu, bønnespirer, pak choy og peanøtter
4.04 (68)
Under 30 min
14 Ingredienser
Pad thai er en stekt risnudlerett som ofte serveres som gatemat, men også på de fleste restauranter i Thailand. Her serveres den med norskprodusert tofu.
Pad thai er en stekt risnudlerett som ofte serveres som gatemat, men også på de fleste restauranter i Thailand. Her serveres den med norskprodusert tofu.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Soyasaus
- egg
- vann
- olje
- salt
- pepper
Eggenudler
125 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Pak choy
1 stk
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Tofu
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Soyasaus
2 ts
Egg
1 stk
Vann
1 dl
Hakkede peanøtter
1 pakke
Koriander
½ bunt
Bønnespirer
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 730 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du gjøre en vri på retten, så kan du steke speilegg og toppe nudlene med dem.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og kutt pak choyen i grove biter. Skrell og kutt gulroten i to på langs, og så i tynne skiver på skrått. Kutt limen i båter. Skyll og tørk korianderen. Finhakk korianderstilkene, og spar bladene til topping. Kutt tofuen i terninger på 2x2 cm. Knekk egget i en skål, og pisk det lett sammen med en gaffel.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er sprø. Vend inn 2 ts soyasaus. Legg tofuen på en tallerken. Bruk samme stekepanne, og ha i litt ny olje. Stek sjalottløken og korianderstilkene i 2–3 minutter, eller til det er gyllent. Tilsett hvitløken, pak choyen, gulroten, soya- og ingefærsausen og 1 dl vann, og stek det hele i 4–5 minutter. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene, saft fra limen, soyasaus, salt og pepper. Vend inn egget, nudlene og tofuen, og stek videre i 2–3 minutter.
Topp retten med de hakkede peanøttene, korianderbladene og bønnespirene, og server resten av limebåtene til retten.
God middag!