20-30
Laktosefri
Vegetar
Pad thai med sprø tofu, bønnespirer, pak choy og peanøtter
Pad thai er en stekt risnudlerett som ofte serveres som gatemat, men også på de fleste restauranter i Thailand. Her serveres den med norskprodusert tofu.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- peanøtter,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- egg
- vann
- olje
- salt
- pepper
Nudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Pad thai
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Pak choy
1 stk
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Tofu (Soya)
1 pakke
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ts
Egg (Egg)
1 stk
Vann
1 dl
Topping
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Koriander
½ bunt
Bønnespirer
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 729 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du gjøre en vri på retten, så kan du steke speilegg og toppe nudlene med dem.
- Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Pad thai: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og kutt pak choyen i grove biter. Skrell og kutt gulroten i to på langs, og så i tynne skiver på skrått. Kutt limen i båter. Skyll og tørk korianderen. Finhakk korianderstilkene, og spar bladene til topping. Kutt tofuen i terninger på 2x2 cm. Knekk egget i en skål, og pisk det lett sammen med en gaffel.
- Pad thai, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er sprø. Vend inn 2 ts soyasaus. Legg tofuen på en tallerken. Bruk samme stekepanne, og ha i litt ny olje. Stek sjalottløken og korianderstilkene i 2–3 minutter, eller til det er gyllent. Tilsett hvitløken, pak choyen, gulroten, soya- og ingefærsausen og 1 dl vann, og stek det hele i 4–5 minutter. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene, saft fra limen, soyasaus, salt og pepper. Vend inn egget, nudlene og tofuen, og stek videre i 2–3 minutter.
- Topping: Topp retten med de hakkede peanøttene, korianderbladene og bønnespirene, og server resten av limebåtene til retten.