Vegetar
Kremet sellerisuppe med gratinert brokkoli og grove bagetter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En kremet suppe med sellerirot og potet og gratinert brokkoli med smak av hvitløk og persille er en perfekt høstmiddag. Varmende og godt.
En kremet suppe med sellerirot og potet og gratinert brokkoli med smak av hvitløk og persille er en perfekt høstmiddag. Varmende og godt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- vann
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
500 g
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Crème fraîche
150 g
Vann
5-6 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Brokkoli
½–1 stk
Persillade
1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
Kjerneblanding
1 pakke
Bagetter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 979 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 105 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Press litt hvitløk, og bland det med litt romtemperert smør. Kutt bagettene i to, og smør dem med hvitløkssmøret før steking.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt poteten og selleriroten i terninger. Kok opp 5–6 dl vann i en kjele, og ha i buljongen. Ha grønnsakene i kjelen, og kok dem 10–15 minutter, til de er møre.
Kutt brokkolien i mindre buketter. Ha den over på et stekebrett med bakepapir og vend inn olje, kryddermiksen, Grande Premium-osten, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 20 minutter. Strø kjerneblandingen over når 5 minutter av steketiden gjenstår.
Ha 2–3 dl av grønnsakenes kokevann i en kopp. Ha crème fraîchen i kjelen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen hvis suppen blir for tykk. Smak til med 1 ss eddik, salt og pepper.
Tilbered bagettene som anvist på pakken.
God middag!