Kremet sellerisuppe med gratinert brokkoli og grove bagetter
20-30
Vegetar

Kremet sellerisuppe med gratinert brokkoli og grove bagetter

En kremet suppe med sellerirot og potet og gratinert brokkoli med smak av hvitløk og persille er en perfekt høstmiddag. Varmende og godt.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • sulfitt,
  • bygg,
  • havre,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Sellerisuppe

bakepotet
Bakepotet
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
500 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
2 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
5-6 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss

Gratinert brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke

Tilbehør

bagetter
Bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 979 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 105 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Press litt hvitløk, og bland det med litt romtemperert smør. Kutt bagettene i to, og smør dem med hvitløkssmøret før steking.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Sellerisuppe: Skrell og kutt poteten og selleriroten i terninger. Kok opp 5–6 dl vann i en kjele, og ha i buljongen. Ha grønnsakene i kjelen, og kok dem 10–15 minutter, til de er møre.
  3. Gratinert brokkoli: Kutt brokkolien i mindre buketter. Ha den over på et stekebrett med bakepapir og vend inn olje, kryddermiksen, Grande Premium-osten, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 20 minutter. Strø kjerneblandingen over når 5 minutter av steketiden gjenstår.
  4. Sellerisuppe, fortsettelse: Ha 2–3 dl av grønnsakenes kokevann i en kopp. Ha crème fraîchen i kjelen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen hvis suppen blir for tykk. Smak til med 1 ss eddik, salt og pepper.
  5. Tilbehør: Tilbered bagettene som anvist på pakken.
  6. God middag!