Farmer's pie med grønne linser og søtpotetlokk
35-45
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Farmer's pie med grønne linser og søtpotetlokk

I denne tradisjonelle engelske retten er fyllet byttet ut med linser, og potetlokket med søtpotet. En utradisjonell og skikkelig god pai.

Ingredienser

Allergener
  • Sennep,
  • valnøtter,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • rødvinseddik
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Søtpotetpurè

søtpoteter
Søtpoteter
2 stk
Smør (Melk)
1 ss

Fyll

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
grønne linser
Grønne linser
1 pakke
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
honning
Honning
1 ts
Rødvinseddik
1 ss
Vann
3 dl

Farmer's pie

revet ost
Revet ost (Melk)
100 g

Salat

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter)
1 pakke
tomat
Tomat
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 889 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 91 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Eventuelle rester holder seg utmerket i en lufttett beholder i kjøleskapet i flere dager.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Søtpotetpurè: Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Kok dem i en kjele med vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Fyll: Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og grovhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i små terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem. 
  4. Fyll, fortsettelse: Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i et par minutter, til løken er blank. Ha i gulrøttene, selleriroten og kryddermiksen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss rødvinseddik, grønnsaksbuljongen, tomatpuréen og 3 dl vann, og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak til med 1 ts honning, salt og pepper. Bland inn linsene og la fyllet koke videre i 5–10 minutter, til grønnsakene er blitt myke, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  5. Søtpotetpurè, fortsettelse: Hell av vannet når søtpotetene er ferdig kokt. Tilsett 1 ss smør. Bruk en stavmikser eller blender, og kjør søtpotetene sammen til en purè. Smak til med salt og pepper.
  6. Farmer's pie: Ha fyllet over i en ildfast form, og fordel søtpotetpuréen på toppen. Bruk en gaffel til å stikke små hull i søtpotetlokket. Strø den revne osten over paien og stek den i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen. 
  7. Salat: Skyll og tørk salaten, og ha den i en serveringsskål. Grovhakk valnøttene. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha valnøttene og tomatterningene i skålen med salaten. Bland inn balsamicovinaigretten.
  8. God middag!