35-45
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Farmer's pie med grønne linser og søtpotetlokk
I denne tradisjonelle engelske retten er fyllet byttet ut med linser, og potetlokket med søtpotet. En utradisjonell og skikkelig god pai.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sennep,
- valnøtter,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- rødvinseddik
- vann
- olje
- salt
- pepper
Søtpotetpurè
Søtpoteter
2 stk
Smør (Melk)
1 ss
Fyll
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Grønne linser
1 pakke
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Honning
1 ts
Rødvinseddik
1 ss
Vann
3 dl
Farmer's pie
Revet ost (Melk)
100 g
Salat
Tobladssalat
50 g
Valnøtter (Valnøtter)
1 pakke
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 889 kcal
- Fett 44 g
- Karbohydrater 91 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Eventuelle rester holder seg utmerket i en lufttett beholder i kjøleskapet i flere dager.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Søtpotetpurè: Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Kok dem i en kjele med vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Fyll: Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og grovhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i små terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem.
- Fyll, fortsettelse: Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i et par minutter, til løken er blank. Ha i gulrøttene, selleriroten og kryddermiksen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss rødvinseddik, grønnsaksbuljongen, tomatpuréen og 3 dl vann, og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak til med 1 ts honning, salt og pepper. Bland inn linsene og la fyllet koke videre i 5–10 minutter, til grønnsakene er blitt myke, men fortsatt har litt tyggemotstand.
- Søtpotetpurè, fortsettelse: Hell av vannet når søtpotetene er ferdig kokt. Tilsett 1 ss smør. Bruk en stavmikser eller blender, og kjør søtpotetene sammen til en purè. Smak til med salt og pepper.
- Farmer's pie: Ha fyllet over i en ildfast form, og fordel søtpotetpuréen på toppen. Bruk en gaffel til å stikke små hull i søtpotetlokket. Strø den revne osten over paien og stek den i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen.
- Salat: Skyll og tørk salaten, og ha den i en serveringsskål. Grovhakk valnøttene. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha valnøttene og tomatterningene i skålen med salaten. Bland inn balsamicovinaigretten.
- God middag!