Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- bygg,
- melk
Basisvarer
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Byggkornsalat
Byggkorn (Bygg)
125 g
Rødbeter
2 stk
Rødløk
1 stk
Grønnkål
50 g
Olje
1 ts
Elgkarbonader og sopp
Sjampinjong
200 g
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
300–360 g
Olje
1 ts
Tyttebærrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Rørte tyttebær
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 778 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødløken kan stekes sammen med soppen om du heller ønsker det. Karbonadene kan varmes i stekeovnen i omtrent 8 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Byggkornsalat: Kok byggkornene som anvist på pakken. Skrell og kutt rødbetene i 2x2 cm terninger, og rødløken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
- Elgkarbonader og sopp: Rens og kutt soppen i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 4 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Ha soppen over på en tallerken, og stek karbonadene i omtrent 3 minutter på hver side. Ha soppen tilbake i stekepannen før servering.
- Tyttebærrømme: Bland sammen lettrømmen og de rørte tyttebærene i en skål. Smak til med litt salt og nykvernet pepper.
- Byggkornsalat, fortsettelse: Bland sammen de kokte byggkornene med de ovnsbakte grønnsakene på et stort fat. Krydre med litt salt og pepper.
- God middag!
- Byggkorn: 120 g Grønnsaker: 150 g Karbonade: 1 stk Tyttebærrømme: 1 ss Energiinnhold: ca. 520 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).