Laktosefri
Glutenfri
Svinekam i rødvinssaus med ovnsbakte poteter og brokkolisalat
3.96 (82)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Gul løk
1 stk
Mager svinekam i skiver
300 g
Rødvinssaus
½–1 pakke
Smør
1 ss
Brokkoli
½ stk
Norsk eple
1 stk
Grønne erter
1 pakke
Lettmajones
½–1 pakke
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 804 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brokkolien og ertene kan kokes om du heller ønsker det. Kok dem møre i lettsaltet vann i 3–5 minutter.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend inn urtemiksen mot slutten av steketiden.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken. Tilsett løken og 1 ss smør, og stek den i omtrent 4 minutter, til løken er gyllen. Tilsett rødvinssausen og kjøttet, og gi det hele et raskt oppkok. Skru ned til lav varme, og la det stå til resten er klart.
Kutt brokkolien i små buketter (se tips). Skrell og kutt stilken i små biter. Skyll og kutt eplet i terninger. Visp sammen lettmajonesen og balsamicovinaigretten i en salatbolle. Bland inn brokkolien, eplet og ertene i dressingen. Krydre med salt og pepper.
God middag!
God middag!