Grillet gyroskjøtt i multibrød med grønnsaker og tzatziki
4.38 (698)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Agurk
½ stk
Yoghurt
150 g
Persillade
1 pakke
Rustikke multibrød
4 stk
Grillet gyroskjøtt
250 g
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 819 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 88 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brødet kan fint varmes i brødrister, da trenger du ikke å skru på ovnen.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Riv agurken på den grove siden av et rivjern. Strø litt salt over agurken, og la den stå i omtrent 5 minutter før du presser ut vannet. Bland agurken, yoghurten og kryddermiksen sammen i en serveringsskål.
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Hold kjøttet varmt i stekepannen frem til servering.
Skrell rødløken, og kutt tomaten, agurken og rødløken i skiver. Skyll og tørk salaten. Fordel alle grønnsakene på et stort fat, og vend inn litt olivenolje og nykvernet, sort pepper.
God middag!