Grillet gyroskjøtt i multibrød med grønnsaker og tzatziki

Grillet gyroskjøtt i multibrød med grønnsaker og tzatziki

4.38 (698)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Agurk
½ stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Rustikke multibrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Grillet gyroskjøtt
250 g
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 819 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 88 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødet kan fint varmes i brødrister, da trenger du ikke å skru på ovnen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Riv agurken på den grove siden av et rivjern. Strø litt salt over agurken, og la den stå i omtrent 5 minutter før du presser ut vannet. Bland agurken, yoghurten og kryddermiksen sammen i en serveringsskål.
Stek multibrødene som anvist på pakken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Hold kjøttet varmt i stekepannen frem til servering. 
 Skrell rødløken, og kutt tomaten, agurken og rødløken i skiver. Skyll og tørk salaten. Fordel alle grønnsakene på et stort fat, og vend inn litt olivenolje og nykvernet, sort pepper.
God middag!