20-30
Glutenfri
Dill- og sennepsfrøstekt svin med fløtepoteter og kokt brokkoli
Fløtegratinerte poteter passer til det aller meste, og er skikkelig comfortfood. Den gode krydderblandingen med sennep og dill er perfekt til svin.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Fløtepoteter
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
400 g
Dill- og sennepsfrøstekt svin
Mager svinekam i skiver
300 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½ pakke
Gul løk
½ stk
Smør (Melk)
1 ss
Kokt brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 520 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 29 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt soyasaus og/eller sennep i stekepannen mot slutten av løkens steketid for å lage en rask og smakfull sjysaus.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Fløtepoteter: Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomvarme.
- Dill- og sennepsfrøstekt svin: Del svineskivene i to. Bland sammen kryddermiksen i en bolle, og mariner kjøttet i blandingen. Skrell og kutt løken i skiver.
- Dill- og sennepsfrøstekt svin, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent. Tilsett løken mot slutten av steketiden. Ta kjøttet ut av stekepannen, og ha det over på en tallerken. Dekk kjøttet med aluminiumsfolie. Skru ned varmen på stekepannen, tilsett 1 ss smør, og stek løken videre i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper.
- Kokt brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er gjennomkokt. Hell av vannet.
- God middag!