India
Glutenfri
Kylling tikka masala med raita, mynte og mandelflak
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mandler·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
Basmatiris
125 g
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Mynte
½ pakke
Yoghurt naturell
150 g
Honning
½ pakke
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kyllingfilet
300 g
Tikka masala-paste
1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1½ dl
Mandelskiver
1 pakke
Mynte
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 808 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 87 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist mandelskivene i en tørr stekepanne på middels høy varme i et par minutter, til de blir gyllen, for ekstra smak og krønsj.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt agurken i terninger. Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Skyll og finhakk hele mynten. Ha agurken, rødløken, hvitløken og halvparten av mynten i en skål, og bland inn yoghurten. Smak til med honningen og litt salt.
Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og kutt paprikaen i terninger. Kutt kyllingen i omtrent fire biter per filet.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt. Tilsett hvitløken og ingefæren. La det steke videre i omtrent 1 minutt. Rør inn tikka masala-pasten. Tilsett 1½ dl vann, hønsebuljongen og kokoskremen. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Tilsett paprikaen det siste minuttet av koketiden. Smak til med salt.
Server tikka masalagryten med risen og raitaen. Topp med mandelskivene og resten av mynten.
God middag!