Kjøttboller tikka masala med ris

Kjøttboller tikka masala med ris

3.92 (201)
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      MINI-KOKKEN: I dag er du sausesjef. Stek løkterninger i en kjele med 2 spiseskjeer olje. Tilsett 1–2 teskjeer garam masala-krydder og rør godt. Ha i mer krydder om du har lyst på mer smak. Hell over tomater og kokosmelk. La det hele koke i 5 minutter. Vær forsiktig når du står ved komfyren, det er varmt.

      Skyll risen i kaldt vann og ha den i en vid kjele. (SE TIPS) Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 14 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
      Kutt løk i terninger og fres terningene lett i en kjele med olje. Tilsett ønsket mengde garam masalakrydder (SE TIPS) og la det surre med i 1–2 minutter. Hell på hakkede tomater og kokosmelk. La det hele koke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
      Varm kjøttbollene i sausen eller i en stekepanne. Pass på at kjøttbollene er gjennomvarme.
      Kutt blomkålen i små buketter og paprikaen i store terninger. Ha grønnsakene i sausen og la det småkoke i 4–5 minutter til, eller kok dem i egen kjele.
      Server kjøttboller tikka masala som en gryte eller med alle elementene hver for seg.
      For en mer autentisk ris, kok den med hel kardemomme og noen nellikspiker. Ønsker du en sterkere saus, tilsett mer av garam masala-krydderet. Smak deg til underveis.
      Rester av denne retten kan fint brukes som en suppe. Tilsett 2–4 dl kyllingbuljong, avhengig av hvor mye saus som er igjen, og smak til med krydder. Server suppen med kikerter og en skje naturell yoghurt.
      God middag!