Gratinert mac and cheese med kylling
bacon og blomkål3.76 (111)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- hvetemel
- olivenolje
- olje
- pastavann
- pepper
- salt
- smør
Blomkål
1 stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Bacon
150 g
Pasta
200 g
Helmelk
5 dl
Revet Grande Premium
1 pakke
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Pastavann
½–1 dl
Gulrot
1 stk
Spinat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 978 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 96 g
- Protein:
- 73 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan kokes eller stekes ved siden av, om du ønsker å dele retten mer opp.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen.
Del blomkålen i buketter. Del kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og baconet i 4–5 minutter, til det er gyllent.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ha i blomkålen når det gjenstår 2–3 minutter av koketiden. Sil av pastaen og blomkålen, men spar på omtrent 2 dl av kokevannet. Fordel pastaen, blomkålen, kyllingen og baconet i en ildfast form.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn 2 ss hvetemel. Visp inn melken, litt etter litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke i omtrent 5 minutter. Spe med ½–1 av pastavannet til sausen er passe tykk. Rør inn den revne osten så den smelter, og smak til med salt og pepper. Hell så sausen over i formen med den kokte pastaen og grønnsakene, og vend godt sammen. Bak gratengen midt i ovnen i 12–15 minutter, til den er gyllen på toppen.
Skrell og grovriv gulroten. Skyll og tørk spinaten. Bland sammen spinaten og gulroten i en salatbolle. Vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper. Server salaten til mac and cheesen.
God middag!