Gratinert mac and cheese med kylling, bacon og blomkål

Gratinert mac and cheese med kylling

bacon og blomkål
3.76 (111)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
  • smør
Blomkål
1 stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Bacon
150 g
Pasta
200 g
(Hvete)
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Pastavann
½–1 dl
Gulrot
1 stk
Spinat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
978 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
96 g
Protein:
73 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan kokes eller stekes ved siden av, om du ønsker å dele retten mer opp.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen. 
Del blomkålen i buketter. Del kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og baconet i 4–5 minutter, til det er gyllent.
 Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ha i blomkålen når det gjenstår 2–3 minutter av koketiden. Sil av pastaen og blomkålen, men spar på omtrent 2 dl av kokevannet. Fordel pastaen, blomkålen, kyllingen og baconet i en ildfast form.
 Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn 2 ss hvetemel. Visp inn melken, litt etter litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke i omtrent 5 minutter. Spe med ½–1 av pastavannet til sausen er passe tykk. Rør inn den revne osten så den smelter, og smak til med salt og pepper. Hell så sausen over i formen med den kokte pastaen og grønnsakene, og vend godt sammen. Bak gratengen midt i ovnen i 12–15 minutter, til den er gyllen på toppen.
Skrell og grovriv gulroten. Skyll og tørk spinaten. Bland sammen spinaten og gulroten i en salatbolle. Vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper. Server salaten til mac and cheesen. 
God middag!