Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Selleri
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Bulgur
1 pakke
Litt salt
Løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Stangselleri
½ pakke
Mais
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Tyrkisk krydder
1–2 pakke
Kjøttboller
1 pakke
Passata
1 flaske
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en mer autentisk bulgur, tilsett krydder som malt paprika, spisskummen, ingefær, kardemomme, muskatnøtt, kanel, allehånde, koriander eller nellik. Tørket fiken, fersken, sultaner og rosiner passer også godt i bulgur. Server gjerne retten med ferske urter på toppen. Bruk resten av stangsellerien til grønnsaker med dipp.
Kok bulgur etter anvisning på pakken.
Skyll grønnsakene. Kutt løk og paprika i strimler og stangselleri i skiver. Skyll maiskornene.
Stek grønnsakene blanke i en vid kjele med olje. Ha i det tyrkiske krydderet og la det steke med i 1–2 minutter.
Ha i kjøttboller og passata. Kok opp og la gryta småkoke i 5–10 minutter. Smak til med tyrkisk krydder, salt og pepper.
Server kjøttbollegryte med bulgur ved siden av.
100 g
Kjøttbollegryte: 400 g
Kaloriinnhold: ca 450 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!