Kjøttbollegryte med bulgur
Roede

Kjøttbollegryte med bulgur

Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Bulgur
1 pakke
(Hvete)
Litt salt
Løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Stangselleri
½ pakke
(Selleri)
Mais
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Tyrkisk krydder
1–2 pakke
Kjøttboller
1 pakke
Passata
1 flaske
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en mer autentisk bulgur, tilsett krydder som malt paprika, spisskummen, ingefær, kardemomme, muskatnøtt, kanel, allehånde, koriander eller nellik. Tørket fiken, fersken, sultaner og rosiner passer også godt i bulgur. Server gjerne retten med ferske urter på toppen. Bruk resten av stangsellerien til grønnsaker med dipp.

Kok bulgur etter anvisning på pakken.
Skyll grønnsakene. Kutt løk og paprika i strimler og stangselleri i skiver. Skyll maiskornene.
Stek grønnsakene blanke i en vid kjele med olje. Ha i det tyrkiske krydderet og la det steke med i 1–2 minutter.
Ha i kjøttboller og passata. Kok opp og la gryta småkoke i 5–10 minutter. Smak til med tyrkisk krydder, salt og pepper.
Server kjøttbollegryte med bulgur ved siden av.
100 g Kjøttbollegryte: 400 g Kaloriinnhold: ca 450 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!