
Korea
Laktosefri
Japchae - Soyamarinerte eggenudler
med grønnsaker, sesamfrø og rekerNy oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Sesamfrø
2 pakke
Eggnudler
1 pakke
Gulrot
1 stk
Purre
1 stk
Pak choy
1 stk
Shiitakesopp
100 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Reker
100 g
Rød chili
1 stk
Aioli
½–1 pakke
Lime
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 610 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til aiolien med finhakket chili.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i pannen i omtrent 2 minutter, til de får en nøttebrun farge.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Ha aiolien i en skål, og smak til med saft fra halve limen. Kutt resten av limen i båter og server dem til retten.
Skrell og kutt gulroten i strimler eller tynne skiver. Kutt purreløken i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i skiver. Skyll og kutt pak choyen i tynne strimler. Kutt soppen i mindre biter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, purreløken, og soppen i omtrent 5 minutter. Krydre med litt salt, og ha det over i en stor serveringsskål.
Ha de ferdigkokte nudlene i skålen med grønnsakene, og bland inn pak choyen, soya- og ingefærsausen og halvparten av de ristede sesamfrøene.
Hell av laken fra rekene. Skyll og finhakk ønsket mengde av chilien. Vend rekene og chilien inn med nudlene og grønnsakene. Topp retten med resten av sesamfrøene.
God middag!