Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker, grønnkål og urtesaus
25-35
Roede
Glutenfri

Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker, grønnkål og urtesaus

Saftig kyllingfilet med sesongens rotgrønnsaker og urtesaus er hverdagsluksus for hele familien.

Ingredienser

Allergener
 • Laktose,
 • melk,
 • selleri

Basisvarer

 • olje
 • salt
 • pepper

Ovnsbakte grønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Olje
1 ss

Ovnsbakt kylling

kyllingfilet
Kyllingfilet
300 g
Olje
1 ts

Urtesaus

urtesaus
Urtesaus (Melk, Laktose)
1 pakke

Stekt grønnkål

grønnkål
Grønnkål
50 g
lime
Lime
½ stk
Olje
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
 • Energi 551 kcal
 • Fett 19 g
 • Karbohydrater 50 g
 • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.

 1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 2. Skrell rødløken, gulrøttene og selleriroten. Skyll potetene. Kutt gulrøttene, selleriroten og potetene i skiver. Kutt rødløken i båter. Skrell og finhakk hvitløken. 
 3. Ovnsbakte grønnsaker: Ha alle grønnsakene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 4. Ovnsbakt kylling: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår omtrent 8 minutter av grønnsakenes steketid, og stek det hele videre sammen den resterende tiden, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips). Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen.  
 5. Urtesaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 6. Stekt grønnkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålen i omtrent 2 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra limen.
 7. Skjær kyllingen i skiver før servering.
 1. Kylling: 125 g Ovnsbakte grønnsaker: 300 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).