25-35
Roede
Laktosefri
Chili con carne med sprøstekte fullkornstortillaer
Denne aromatiske tex-mexretten med bønner og lime er en sikker vinner rundt middagsbordet. Med fullkornstortillaer blir dette en både sunt og godt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete
Basisvarer
- olje
- vann
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Chili con carne
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Karbonadedeig
300 g
Tacokrydder
½–1 pakke
Moste tomater
350 ml
Oksebuljong
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Sprø tortillaer
Fullkornstortillaer (Hvete)
2–4 stk
Olje
1 ts
Tilbehør
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 678 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre chili con carnen med oregano, kanel, spisskummen, chilipulver, chipotle, tabasco eller litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde. Server gjerne lettrømme, kesam eller yoghurt til retten.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Chili con carne: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og finhakk ønsket mengde av chilien. Kutt paprikaen i biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
- Chili con carne, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del den i mindre biter, og krydre med tacokrydderet. Tilsett løken, hvitløken, chilien og paprikaen, og stek det hele i 3–4 minutter, til løken er blank. Ha i bønnene, de moste tomatene, 2 dl vann og oksebuljongen. La chili con carnen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med 1 ts sukker, salt, pepper og eventuelt mer av tacokrydderet (se tips).
- Sprø tortillaer: Kutt tortillalefsene i trekanter, og vend dem i litt olje. Spre tortillaene utover to stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 5 minutter. Vend på dem underveis i steketiden. La de sprø tortillaene kjøle seg ned, og ha dem over i en skål.
- Tilbehør: Del limen i båter, og server båtene til retten.
- Chili con carne: 350 g Tortilla: ½ stk Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).