Squash- og fetakaker med thailandsk agurksalat, sweet chili-saus og jasminris
Vegetar

Squash- og fetakaker med thailandsk agurksalat, sweet chili-saus og jasminris

4.32 (183)
Under 45 min
13 Ingredienser
Fetaost, squash og koriander er en nydelig kombinasjon, disse thaiinspirerte grønnsakskakene blir sprø, fyldige og innmari gode.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • salt
  • olje
Squash
1 stk
Koriander
½ bunt
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hvetemel
1 dl
(Hvete)
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Sukker
1 ss
Salt
½ ts
Jasminris
125 g
Lime
1 stk
Sweet chili-saus
1 pakke
Koriander
½ bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 826 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 101 g
  • Protein: 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt gjerne ut hvetemel med rismel for glutenfrie squashkaker.

 Riv squashen på den grove siden av et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i et par minutter før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk korianderstilkene, spar bladene til topping. Smuldre fetaosten. 
 Skyll og kutt agurken i to, og så i skiver på skrå. Skrell og finhakk rødløken. Rør sammen ¼ dl eddik, 1 ss sukker og ½ ts salt i en skål, til sukkeret er oppløst. Vend inn agurken, rødløken og 1 ts av ingefærblandingen i dressingen, og sett salaten i kjøleskapet.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Bland squashen med eggene, korianderstilkene, fetaosten, 1 dl hvetemel, 1–2 ts av ingefærblandingen og litt salt i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen, i 4–5 minutter på hver side. Legg squashkakene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering. 
Kutt limen i båter. Ha limebåtene, sweet chili-sausen, korianderbladene og peanøttene i hver sin skål til servering.
God middag!