30-40
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Vegetariske street food-tacos med chipotlestekt sopp
Tacos er en favoritt på mange norske middagsbord. Her får du den kjente, kjære og superdigge smaken, med en vegetarvri.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie
Topping
Kjerneblanding
1 pakke
Meksikansk grillkrydder (Sulfitt)
1 pakke
Koriander
1 bunt
Chipotlestekt sopp og sorte bønner
Aromasopp
200 g
Svarte bønner
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Maistortillaer
Maistortillaer
10 stk
Tilbehør
Lime
1 stk
Rød chili
1 stk
Reddiker
1 bunt
Rødløk
1 stk
Mango
1 stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 725 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. Da sparer du litt tid.
- Topping: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjerneblandingen og det meksikanske grillkrydderet i 1–2 minutter. Ha kjerneblandingen over på en tallerken. Skyll og grovhakk korianderen. Ha den avkjølte kjerneblandingen i en serveringsskål, og bland inn korianderen.
- Chipotlestekt sopp og sorte bønner: Børst soppen fri for jord, og del den i to. Sil vannet av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett litt olje, bønnene og chipotlemiksen, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Krydre med salt og pepper.
- Maistortillaer: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek tortillaene i 1–2 minutter på hver side. Pakk de stekte tortillaene inn i aluminiumsfolie slik at de holder seg varme frem til servering.
- Tilbehør: Kutt limen i båter. Skyll og kutt chilien og reddikene i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og del mangoen i små terninger. Fordel tilbehøret på et serveringsfat, og ha chilimajonesen i en serveringsskål.