Urtestekt kyllingfilet med jordskokkrisotto og bakte gulrøtter
Laktosefri
Glutenfri

Urtestekt kyllingfilet med jordskokkrisotto og bakte gulrøtter

4.08 (62)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Gulrøtter
2 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Gul løk
1 stk
Jordskokker
250 g
Hønsebuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Vann
5 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Smør
1 ss
(Melk)
Kyllingfilet
300 g
Urtemiks
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 776 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter på skrå. Ha gulrotbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn balsamicovinaigretten rett før servering. 
 Skrell løken og jordskokkene. Finhakk løken, og kutt jordskokkene i terninger. Kok opp 5 dl vann, og bland inn 1 ss eddik og hønsebuljongen. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, jordskokkene og risottorisen i 3 minutter, til løken er blank. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta prosessen til risottoen har kokt i 15–18 minutter og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann hvis risottoen blir for tykk.       
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Krydre kyllingen med urtemiksen og legg den på stekebrettet sammen med gulrøttene når det gjenstår omtrent 8 minutter av steketiden (se tips). Kutt kyllingen i skiver før servering.   
 Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend inn den revne osten og 1 ss smør i risottoen, og smak til med salt og pepper. God middag! 
God middag!