Vegetarisk chili sin carne med fullkornsris, guacamole og koriander
Roede
Glutenfri
Vegetar

Vegetarisk chili sin carne med fullkornsris, guacamole og koriander

4.17 (70)
Under 35 min
14 Ingredienser
"Chili sin carne" betyr chili uten kjøtt, og denne vegetarretten er full av smak. Server en sunn vegetargryte med smak av Mexico til hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • sukker
  • salt
  • pepper
Fullkornsris
125 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
½–1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1–2 dl
Olje
1 ts
Sukker
1 ts
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Guacamole
½–1 pakke
Røros lettrømme
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 638 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 94 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilpass mengden chili og tacokrydder til din og familiens gane. Krydre gjerne gryten med Tabasco og litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Finhakk chilien. Rens og kutt paprikaen i grove biter. Sil laken av maisen og bønnene i et dørslag, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, chilien, paprikaen og tacokrydderet i et par minutter, til løken er blank (se tips). Tilsett bønnene, maiskornene, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og 1–2 dl vann, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med litt sukker, salt, pepper og eventuelt mer av tacokrydderet. 
Kutt limen i båter. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Server limebåtene, korianderen, guacamolen og lettrømmen til retten.
God middag! 
450 g Ris: 100 g Lettrømme: 1 ss Guacamole: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal.  For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!