Glutenfri
Vegetar
Rødbetekarbonader med bakte poteter, fetaostkrem og tomat- og spinatsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Smør
½ ss
Yoghurt naturell
150 g
Fetaost
½ pakke
Rødbetburger med timian og hvitløk
1 pakke
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Norsk eple
½–1 stk
Fetaost
½ pakke
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 623 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skyll og del potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Ha yoghurten og halvparten av fetaosten i et litermål, og kjør det sammen til en glatt krem. Smak til med litt pepper.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødbeteburgerne i 1–2 minutter på hver side.
Skyll spinaten og tomaten. Tørk spinaten lett og del tomaten i båter. Skyll eplet, kutt det i to på langs og deretter i tynne skiver. Bland sammen spinaten, eplet, tomaten og balsamicovinaigretten i en serveringsskål. Smuldre resten av fetaosten over salaten.
Ta ut formen av ovnen og ha i ½ ss smør. Vend godt rundt, så smøret smelter rundt på potetene.
God middag!