Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til tomatsausen med mer urter og krydder. Bruk for eksempel basilikum, oregano, timian, salvie, muskatnøtt eller fennikelfrø. En skvett rødvin for dybde er også godt. Resten av salaten kan du legge i en brødpose med litt papir i bunnen og surre igjen. Da holder den seg flere dager i kjøleskapet.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Finhakk løk, hvitløk og chili.
Stek kjøttdeig i en kjele med olje. Når den er godt brunet, tilsett løk, hvitløk og chili i kjelen og la det steke med i et par minutter. Tilsett tomatpuré og la den frese i noen minutter. Ha i hakkede tomater og la det hele småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips).
Når tomatsausen koker, lager du bechamelsausen. Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med melk samtidig som du rører godt. Kok opp under omrøring og la det småkoke i minst 5 minutter. Det er veldig viktig at du rører underveis, sausen har nemlig lett for å svi seg. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
Legg kjøttsaus, bechamelsaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med ost på toppen.
Stek lasagnen i ovnen i omtrent 15–20 minutter, til lasagneplatene er møre og osten er gyllen. For å unngå gris i ovnen, legg et ark med aluminiumsfolie under formen. La lasagnen hvile i et par minutter før servering.
Skyll og tørk salaten og riv den i mindre biter. Del tomat i biter. Skrell og riv gulrot. Bland grønnsakene sammen i en salatbolle. Vend inn olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Server lasagne med salat.
God middag!