20-30
Laktosefri
Klassisk hamburger med grønn salat, syltet rødløk, chilimajones og potetkløfter
Hva slår vel en god og saftig hamburger med klassisk tilbehør på en helt vanlig hverdag? Dette er hverdagskos på sitt beste.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- soya
Basisvarer
- vann
- sukker
- eplesider-/hvitvinseddik
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetkløfter
Poteter
350 g
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Klassisk hamburger
Kjøttdeig
300 g
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke
Salt
½ ts
Tilbehør
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 856 kcal
- Fett 44 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er ekstra godt med en god skive ost til denne retten. Her passer det godt med alt fra en mild cheddarost til en mer pikant blåmuggost.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetkløfter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl valgfri eddik. Tilsett rødløken, og la den stå å trekke frem til servering.
- Klassisk hamburger: Elt kjøttdeigen lett sammen med det meksikanske grillkrydderet, 1 ts salt og litt pepper. Form burgere av deigen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side.
- Tilbehør: Skyll tomatene og salaten. Kutt tomatene i skiver.
- Tilbehør, fortsettelse: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Topp burgeren med chilimajonesen!
- God middag!