Fiskeboller i hvit saus med reker, råkost og poteter
Glutenfri

Fiskeboller i hvit saus med reker, råkost og poteter

4.15 (830)
Under 30 min
8 Ingredienser
Med reker får du det lille ekstra til den klassiske tradisjonsretten fiskeboller i hvit saus med frisk råkostsalat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
Poteter
350 g
Fiskeboller i hvit saus
700 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Karri
½–1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
1 bit
Appelsin
1 stk
Gressløk
1 pakke
Reker
1 pakke
(Skalldyr)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 743 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du lage karrisaus? Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje og ønsket mengde karri. La det surre i 1 minutt. Rør inn litt vann, og kok opp. Når du gjør dette avgir karrien mer smak, og den klumper seg ikke så lett.

Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Hell fiskebollene og sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La fiskebollene småkoke i sausen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Smak til med karrien.
 Skrell gulrøttene og kålroten, og grovriv dem på et rivjern. Kutt skallet av appelsinen, og kutt den i biter. Finhakk gressløken. Bland sammen gulrøttene, kålroten, appelsinen og gressløken i en bolle. Press saften fra appelsinskallet over råkosten.
 Topp fiskebollene med rekene ved servering.
God middag!