Laktosefri
Limebakt laksefilet med potetpuré og teriyakismørsaus
4.18 (381)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- melk
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
½–1 dl
Pastinakk
1 stk
Grønnkål
100 g
Laksefilet
270 g
Lime
½ stk
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
½ stk
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 665 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold gjerne skallet på potetene for en grovere, men mer næringsrik potetpuré.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt potetene i fire. Kok dem i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips). Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Skrell og kutt pastinakken i fire på langs. Fordel pastinakken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek pastinakken i ovnen i omtrent 10 minutter.
Ta pastinakken ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Topp pastinakken og grønnkålen med fisken. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern over laksen, og krydre med litt salt. Stek grønnsakene og fisken i ovnen i 8–10 minutter.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele. La det småkoke i omtrent 1 minutt, til det er lett gyllent. Tilsett ønsket mengde av teriyakisausen, og kok opp. Smak til med saft fra limen rett før servering.
Vel bekomme!
God middag!