20-30
Lun pita med krydderstekt kyllingkjøttdeig, frisk grønnsakssalat og hvitløksdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- olje
- pepper
Krydderstekt kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
Kryddermiks med hvitløk og persille (Sulfitt)
1 pakke
Frisk grønnsakssalat
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
4 stk
Til servering
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 781 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Har du brødrister, kan pitabrødene også varmes forsiktig i den. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen.
- Krydderstekt kyllingkjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i omtrent 5 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre med kryddermiksen og pepper.
- Frisk grønnsakssalat: Skyll og kutt tomaten i skiver. Skrell rødløken. Skyll og rens paprikaen. Kutt rødløken og paprikaen i tynne skiver. Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Ha grønnsakene over på en tallerken.
- Pitabrød: Stek pitabrødene som anvist på pakken.
- Servering: Fyll pitabrødene med grønnsakene, kyllingkjøttdeigen og hvitløksdressingen.
- God middag!