20-30
Glutenfri
Karbonader med karamellisert løk, fløtepoteter og brokkoli
En husmannsklassiker som pleier å falle i smak hos store og små. Varme karbonader med søt, karamellisert løk og deilige fløtepoteter.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- smør
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Fløtepoteter
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
400 g
Karamellisert løk
Gul løk
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Sukker
1 ts
Karbonader
Karbonader (Melk, Laktose)
360 g
Brokkoli
Brokkoli
1 stk
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 703 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 59 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt revet ost på fløtepotetene før du steker dem. For en fyldigere smak på løken kan du tilsette litt balsamicoeddik.
- Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkolien.
- Fløtepoteter: Fordel fløtepotetene i en ildfast form. Stek dem i ovnen i 12–15 minutter, til de er gylne og gjennomvarme.
- Karamellisert løk: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er gyllen og myk. Tilsett ½ ss smør og 1 ts sukker, og stek videre i omtrent 2 minutter, til sukkeret har smeltet. Smak til med salt og pepper. Ha den karamelliserte løken over i en dyp tallerken.
- Karbonader: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene under lokk, i 3–4 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.
- Brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.