20-30
Laktosefri
Pannestekt torsk med gulrøtter, grovknuste poteter og soyasmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
- hvetemel
Grovknuste poteter
Gressløk
1 bunt
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasmør
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Smør (Melk)
4 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Kokte erter og gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Erter
125 g
Pannestekt torsk
Torskefilet (Fisk)
325 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 491 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 43 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gulrøttene i 2 minutter, hell av vannet, og stek dem i en stekepanne med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ss honning. Ha over finhakket persille rett før servering.
- Grovknuste poteter: Skyll og finhakk gressløken. Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Soyasmør: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Smelt 4 ss smør i en kjele, og gi det et lite oppkok. La smøret småkoke under omrøring i omtrent 5 minutter, til det er lysebrunt og har en nøtteaktig lukt. Rør inn sjalottløken, hvitløken og 2 ss soyasaus. La soyasmøret stå på lav varme frem til servering.
- Kokte erter og gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 6–7 minutter. Kok ertene sammen med gulrøttene når det gjenstår 1 minutt av koketiden.
- Grovknuste poteter, fortsettelse: Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og grovknus dem med en visp. Rør inn gressløken og 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
- Pannestekt torsk: Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i et tynt lag med hvetemel (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- God middag!