Laktosefri
Koreanske kyllingvinger i spicy ingefærsaus med jasminris og mango- og pak choysalat
4.17 (333)
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
125 g
Honning
1 pakke
Teriyakisaus
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Sesamfrø
1 pakke
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Mango
1 stk
Pak choy
1 stk
Vårløk
½ pakke
Sukker
1 ts
Vårløk
½ pakke
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
½ pakke
Srirachasaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1175 kcal
- Fett: 64 g
- Karbohydrater: 100 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til salaten med litt fiskesaus og/eller soyasaus om du har det på lur. Du kan også steke eller dampe pak choyen, hvis du heller ønsker det.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland honningen, teriyakisausen og halvparten av ingefærblandingen i en skål. Fordel kyllingvingene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn ingefærsausen. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter. Vend om og fordel kyllingen utover stekebrettet underveis, for et jevnere resultat. Strø sesamfrøene over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.
Del limen i to. Bland saften fra den halve limen, resten av ingefærblandingen, litt salt og 1 ts sukker i en salatbolle (se tips). Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyen i seks båter. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Bland mangoen, pak choyen og vårløken med dressingen i salatbollen. La salaten trekke frem til servering.
Skyll og kutt resten av vårløken i tynne skiver. Kutt limen i båter. Topp retten med vårløken, saften fra limen, de hakkede peanøttene og srirachasausen.
God middag!