35-45
Glutenfri
Svinefilet med fløtepoteter og tomatsalat
Saftig svinefilet, fløyelsmyke poteter og frisk tomatsalat - her komplimenterer alle elementene hverandre og blir en smaksrik hverdagsmiddag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Urtemiks
1 pakke
Fløtepoteter
Rødløk
1 stk
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
400 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Tomatsalat
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 422 kcal
- Fett 12 g
- Karbohydrater 34 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne steketermometer hvis du har. La kjøttet steke til en kjernetemperatur på 65 grader. Ta ut formen og la stå å hvile i omtrent 10 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Svinefilet: Krydre kjøttet med urtemiksen, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
- Fløtepoteter: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha fløtepotetene og rødløken over i en smurt ildfast form. Stek potetene og løken i ovnen i 15–20 minutter. Ha brokkoli- og blomkålbukettene i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
- Tomatsalat: Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Del tomaten i terninger. Bland sammen salaten, tomatene, litt olivenolje, salt og pepper i en salatbolle.
- God middag!