Navratan korma med bakt blomkål, koriander og cashewtopping
30-40
Glutenfri
Vegetar

Navratan korma med bakt blomkål, koriander og cashewtopping

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • mandler,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • smør
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Korma

bakepotet
Bakepotet
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
kormapaste
Kormapaste (Sennep, Mandler)
2 glass
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
5 dl

Bakt blomkål

blomkål
Blomkål
1 stk

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Cashewtopping

koriander
Koriander
1 bunt
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke
tørkede aprikoser
Tørkede aprikoser (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1099 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 141 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Korma: Skyll og kutt poteten i terninger. Skrell og finhakk løken. Hell av laken, og skyll kikertene. 
  3. Korma, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek potetterningene og løken i 2 minutter. Rør inn kormapasten, og stek videre i 1 minutt. Tilsett kikertene, de hakkede tomatene, crème fraîchen, grønnsaksbuljongen og 5 dl vann. Kok opp under omrøring, og la det småkoke på middels lav varme i omtrent 30 minutter.  
  4. Bakt blomkål: Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olivenolje, salt og pepper. Bak dem i ovnen i omtrent 15 minutter. 
  5. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  6. Cashewtopping: Skyll, rist og grovhakk korianderen. Grovhakk cashewnøttene og aprikosene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek nøttene og aprikosene i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt. Ha det over i en serveringsskål og bland inn korianderen.
  7. Bland blomkålen sammen med kormaen, og smak til med litt salt.
  8. Server kormaen med risen, og topp med cashewtoppingen.