Høvlet meteor i skognissehatter, regnbuesalat og drømmedressing
15-20

Høvlet meteor i skognissehatter, regnbuesalat og drømmedressing

Vi trodde først dette var kyllinggyros i pitabrød - men der tok vi visst feil! Regnbuesalaten ligner på sprø grønnsaker, og syrlige slangetunger på syltet rødløk.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Syrlige slangetunger

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Høvlet meteor

kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g

Regnbuesalat

rød paprika
Rød paprika
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
maiskorn
Maiskorn
1 pakke

Skognissehatter

pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
4 stk

Drømmedressing

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1030 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 105 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du ikke syrlige tunger, kan rødløken stekes sammen med den høvlede meteoren eller serveres med resten av regnbuen.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Syrlige slangetunger: Skrell og kutt rødløken i to på langs, og så i tynne båter til slangertunger. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele og skru av varmen. Vend inn slangetungene, og la dem trekke i den syrlige laken frem til servering.
  3. Høvlet meteor: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gyrosskjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til meteorene er gjennomstekt.
  4. Regnbuesalat: Skyll paprikaen, agurken og salaten. Kutt paprikaen og halve agurken i terninger, og kutt salaten i strimler. Sil laken av maiskornene. Ha regnbuesalaten på en stor tallerken.
  5. Skognissehatter: Stek skognissehattene som anvist på pakken.
  6. Drømmedressing: Bland lettrømmen og kryddermiksen sammen i en skål. Smak til med salt og pepper. 
  7. Servering: Fyll skognissehattene med de syrlige slangetungene, den høvlete meteoren, regnbuesalaten og drømmedressingen.