Glutenfri
Chili con carne med jasminris og koriander
4.2 (1015)
Under 20 min
8 Ingredienser
En rask chili con carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og koriander. En rett som samler familien rundt middagsbordet.
En rask chili con carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og koriander. En rett som samler familien rundt middagsbordet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
Jasminris
125 g
Chili con carne
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Nachochips
½ pakke
Lettrømme
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 912 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 112 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en tacoform i stekeovnen: Fordel chili con carnen og tortillachipsene i en smurt ildfast form, og topp med litt revet ost. Stek formen i ovnen ved 220 grader varmluft i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Hell chili con carnen og 1 dl vann over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, eller til gryten er gjennomvarm. Skyll og kutt tomaten i terninger. Rens og finhakk rødløken og chilien. Bland tomaten, rødløken og chilien inn i gryten de siste 2–3 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, tortillachipsene og rømmen ved servering.
God middag!