Soya- og ingefærbakt lyr med grønne bønner og småpoteter
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Soya- og ingefærbakt lyr med grønne bønner og småpoteter

Soya og ingefær gir fisken en frisk og eksotisk smak. Med enkelt tilbehør, er dette en rask rett i hverdagen.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte småpoteter

småpoteter
Småpoteter
200 g

Soya- og ingefærbakt lyr

ingefær
Ingefær
½ bit
lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
165 g
Smør (Melk)
½ ss
Soyasaus (Soya)
½ ss

Grønne bønner

grønne bønner
Grønne bønner
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 355 kcal
  • Fett 6 g
  • Karbohydrater 42 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ingefær til overs? Lag en deilig kopp ingefærte! Kutt ingefæren i tynne skiver, og ha skivene i en kopp varmt vann sammen med en skive lime eller sitron og 1 ts honning.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte småpoteter: Skyll og kutt potetene i to. Ha potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Soya- og ingefærbakt lyr: Skrap skallet av ingefæren med en skje, og finriv 1 ts av ingefæren på et rivjern. Legg fisken i en ildfast form, og ha over ½ ss smør, ½ ss soyasaus og den revne ingefæren. Topp med litt grovkvernet pepper. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  4. Grønne bønner: Kutt endene av de grønne bønnene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek de grønne bønnene i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  5. God middag!