20-30
Laktosefri
Glutenfri
Soya- og ingefærbakt lyr med grønne bønner og småpoteter
Soya og ingefær gir fisken en frisk og eksotisk smak. Med enkelt tilbehør, er dette en rask rett i hverdagen.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte småpoteter
Småpoteter
200 g
Soya- og ingefærbakt lyr
Ingefær
½ bit
Lyrfilet (Fisk)
165 g
Smør (Melk)
½ ss
Soyasaus (Soya)
½ ss
Grønne bønner
Grønne bønner
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 355 kcal
- Fett 6 g
- Karbohydrater 42 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ingefær til overs? Lag en deilig kopp ingefærte! Kutt ingefæren i tynne skiver, og ha skivene i en kopp varmt vann sammen med en skive lime eller sitron og 1 ts honning.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakte småpoteter: Skyll og kutt potetene i to. Ha potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
- Soya- og ingefærbakt lyr: Skrap skallet av ingefæren med en skje, og finriv 1 ts av ingefæren på et rivjern. Legg fisken i en ildfast form, og ha over ½ ss smør, ½ ss soyasaus og den revne ingefæren. Topp med litt grovkvernet pepper. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Grønne bønner: Kutt endene av de grønne bønnene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek de grønne bønnene i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
- God middag!