15-20
Tyrkisk storfekebab med blandet kålsalat, gulrot-tzatziki og rustikt brød
En middagssandwich er aldri feil i våre øyne. Middelhavsinspirert kebab og smakfull gulrot-tzatziki gir deg en autentisk smaksopplevelse.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
Tyrkisk storfekebab
Kjøttdeig
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Salt
½ ts
Gulrot-tzatziki
Gulrot
1 stk
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Rustikt brød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Tilbehør
Strimlet kålsalat
120 g
Srirachasaus
¼ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 976 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 89 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brødet kan fint varmes i en brødrister. Da trenger du ikke å sette på ovnen.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Tyrkisk storfekebab: Bland sammen kjøttdeigen, det tyrkiske krydderet og ½ ts salt. Form kjøttdeigen til litt flate pølser. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kebaben i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen og gjennomstekt.
- Gulrot-tzatziki: Skrell og riv gulroten. Bland gulroten i hvitløksdressingen, og smak til med salt og pepper.
- Rustikt brød: Stek brødet som anvist på pakken.
- Tilbehør: Vend inn litt olivenolje og valgfri eddik i kålsalaten. Topp det nystekte brødet med strimlet kålsalat, tyrkisk kebab, gulrot-tzatziki og noen dråper srirachasaus.
- God middag!