Nakkekoteletter med surkål og stekte poteter
Ny oppskrift
Under 25 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Litt tyttebærsyltetøy passer bra ved siden av denne retten.
Sett ovnen på 210 grader varmluft.
Vask potetene og del dem i skiver. Legg poteter og gulrøtter på et stekebrett. Ved inn olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek potetene og gulrøttene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek dem i en stekepanne med olje til de er gylne på begge sider. Ha kotelettene over i en ildfast form etter hvert som de er brunet av. Når alle er stekt, kok ut stekepannen med omtrent 1 dl vann. Rør godt rundt når du koker opp. Bland i soyasaus, og hell væsken over kotelettene. Legg aluminiumsfolie over formen og sett den i ovnen. Stek kotelettene i 10–15 minutter. Hell av stekesjyen og smak den til med salt og pepper.
Ha surkålen i en kjele og varm forsiktig opp. Eventuelt kan du gjøre som beskrevet under. Det er enklere, men vil ta litt lenger tid.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med surkål i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell surkålen forsiktig over i et serveringsfat.
Server nakkekoteletter med surkål, stekte poteter, gulrøtter og sjy.
God middag!