15-20
Glutenfri
Vegetar
Chili sin carne med maissalsa, tortillachips og fullkornsris
En rask chili sin carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og maissalsa. En vegetarisk variant av denne middagsklassikeren.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
Fullkornsris
Fullkornsris
125 g
Chili sin carne
Chili sin carne
600 g
Vann
1 dl
Maissalsa
Tomat
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Maiskorn
1 pakke
Lime
½ stk
Til servering
Små tortillachips
½ pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 705 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 105 g
- Protein 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også lage en tacoform i stekeovnen. Fordel chili sin carnen og tortillachipsene i en smurt ildfast form, og topp med litt revet ost. Stek formen i ovnen ved 220 grader varmluft i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Chili sin carne: Hell chili sin carnen og 1 dl vann over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til gryten er gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.
- Maissalsa: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og finhakk chilien og korianderen. Sil laken av maiskornene, og skyll dem. Bland grønnsakene i en serveringsskål, og smak til med saften fra limen, salt og pepper.
- Servering: Topp retten med maissalsaen, tortillachipsene og rømmen ved servering.