15-20
Kjøttkaker i brun saus med kokte grønnsaker, potetmos og rørte tyttebær
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- salt
- olje
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Kjøttkaker i brun saus
Kjøttkaker (Melk, Laktose)
390 g
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Kokte grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Grønne erter
125 g
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 826 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Potetmos: Ha posen med potetmosen i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la posen med potetmosen trekke på lav varme i omtrent 10 minutter, til resten av retten er klar.
- Kjøttkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de får en gyllen stekeskorpe. Hell den brune sausen over kjøttkakene, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter.
- Kokte grønnsaker: Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok brokkoli- og blomkålbukettene og gulrøttene i 2–3 minutter. Ha i de grønne ertene når det gjenstår omtrent 1 minutt av koketiden.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.
- Vel bekomme!