Kjøttkaker i brun saus med kokte grønnsaker, potetmos og rørte tyttebær
15-20

Kjøttkaker i brun saus med kokte grønnsaker, potetmos og rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • olje

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Kjøttkaker i brun saus

kjøttkaker
Kjøttkaker (Melk, Laktose)
390 g
brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Kokte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
grønne erter
Grønne erter
125 g

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 826 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Potetmos: Ha posen med potetmosen i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la posen med potetmosen trekke på lav varme i omtrent 10 minutter, til resten av retten er klar. 
  2. Kjøttkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de får en gyllen stekeskorpe. Hell den brune sausen over kjøttkakene, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter. 
  3. Kokte grønnsaker: Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok brokkoli- og blomkålbukettene og gulrøttene i 2–3 minutter. Ha i de grønne ertene når det gjenstår omtrent 1 minutt av koketiden.
  4. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.
  5. Vel bekomme!